2011. augusztus 17.

Niagara
Körülbelül olyan érzésem volt, mint Esztergomból bámulni Párkányt. Vagy Budáról Pestet. A vízesés az USA oldalán van ugyan, tehát a turista fölötte vagy mellette áll (ez Buda vagy Esztergom), azonban nem sokat lát belőle. A kanadai oldalról belátható az egész (Pest vagy Párkány). A kanadaiaknak nincs Niagarájuk, de látják a Niagarát. Az amerikaiaknak van Niagarájuk, de nem láthatják a Niagarát.

Nem látszik, de higyjétek el: ezen a kis amerikai zászlón "Made in China" felirat látható. A kis amerikai zászló mindehol kapható, ahol eddig jártam.
Niagarában egyébként a vízesésen kívül csak ajándékboltok, gyorsbüfék és kaszinók vannak.


Az amerikaiak mindent megtesznek, hogy lássák a vízesésüket, tornyokat, kripli viaduktokat építenek...


Az amerikaiak minden megtesznek 2.
Hajókkal viszik be a turistákat a vízesés alá. Természetesen minden turista kap egyszeri használatú esőköpenyt és szandált, amiket azután egy arra kijelölt helyen egy konténerbe dobhatnak vagy megtarthatnak.



Hatalmas mennyiségű vízpermet szabadul fel, ami felszáll és felhő lesz belőle (tényleg, a saját szememmel láttam: mintha füstölne).


Kis narancsbelű zöld takarja el a Niagarát.


Most nem.


Elöl egy sirály áll a korláton, mögötte a Niagara folyó vize csobog, ami még nem tudja, hogy mindjárt leesik. Leghátul Kanada felhőkarcolói láthatók. Nem látszik, de minden második épületen "Casino" felirat villog.


Felhőképződés, szintén Kanadával a háttérben.